vrijdag 9 januari 2015

Trends in maatwerk boekenkasten!

Trends in maatwerk boekenkasten!

Na een tijdje geen blog te hebben gepost gaan we dit jaar fris van start met de interieurblog! We wensen iedereen het beste voor 2015 en we hopen dat u veel tijd steekt in uw interieur. Dit is tenslotte uw domein waarin u zich het beste voelt.

Om de blog op te frissen beginnen we dit jaar met een kleine presentatie van de laatste modellen en trends in de boekenkasten en boekenwanden op maat. Toch de kroonjuweel van onze producten en van uw huis.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in onze collectie?

Klassieke maatwerk boekenkasten

Gezegd moet worden dat de klassieke maatwerk boekenkast nog steeds in trek is. Deze boekenwanden passen namelijk goed in oudere en klassiekere huizen en zijn vaak een mooie warme aanvulling in de klassieke interieurs. 

Wat dan wel een trend is is om bijvoorbeeld de kast ook te gebruiken als TV meubel met deurtjes voor de TV of met speciale schuif en of liftsystemen. Een andere trend zien we in de kleuren en afwerking van de klassieke maatwerk boekenkast. Vaker werken we de kast af in matte krijtverf van bijvoorbeeld Painting the Past of Farrow & Ball. Verder worden vaker gewaagde en klassieke kleurcombinaties gemaakt bijvoorbeeld in groen of een felle kleur voor de achterwand. In het verleden werden deze kleuren ook vaak toegepast. 

Een andere trend is om de kast echt helemaal klassiek bijpassend bij het huis te maken waarbij de houtelementen exact gelijkend zijn. Verder worden kleur en houtstructuur gecombineerd: als voorbeeld hieronder een houten ladder bij een gekleurde kast en wordt gespeeld met de indeling van de kast. Zo worden brede en smalle delen gecombineerd en worden bijvoorbeel lades geintegreerd. Het effect is een speelser effect. Hieronder een aantal voorbeelden, overigens ook te zien op www.oock.nl :

Maatwerk boekenkast met klassieke elementen

Boekenkast in kleur met houten ladder

Maatwerk boekenkast met TV schuifsysteem: TV kast

Boekenkast op maat in Painting the Past met TV systeem

Boekenkast op maat met speelse indeling in kleur


Moderne boekenkasten: trends

Voorheen waren de moderne boekenkasten vaak een strakke uitvoering met gelijk verdeelde vakken in een dekkende vaak witte kleur. Nog steeds een veelvoorkomende boekenkast maar in de moderne varianten zijn wel een aantal ontwikkelingen gaande. Vaak worden een aantal elementen gecombineerd en geintegreerd in de maatwerk boekenkast.

Speelse en kleurrijke moderne boekenkasten

Een echte trend is om de open delen te voorzien van afwijkende vakken. Deze vakken kunnen een andere kleur krijgen of afgesloten worden in een verder open kast (of andersom). Deze delen kunnen in andere materialen worden gemaakt zoals bijvoorbeeld notenhout in een verder dekkend kleurende boekenkast. Het kan ook dat juist deze delen (afgesloten of open) simpelweg een andere kleur krijgen. Een combinatie van deze elementen geeft zeer verrassende effecten in de leefomgeving en houdt de kast speels met een knipoog naar de natuurlijke materialen. 

Belangrijk omdat een dekkende of geheel witte kast wat klinisch kan overkomen. Een anderbelangrijk element voor deze boekenkasten is het varieren in de afmetingen van de vakken en het gebruik van verschillende diktes van de stijlen en legplanken. Zo worden zowel horizontale en verticale delen gecreeerd in de maatwerk boekenkast. De speelse elementen voeren we trouwens ook uit in geheel witte kasten. Vergeet namelijk niet dat de boeken veel kleur geven aan de kast.

Boekenkast modern met speelse elementen en kleur

Boekenkast modern inspiratie

Boekenkast op maat met hout en kleur

Maatwerk boekenkast met TV systeem en veel kleur

Boekenkast combinatie hout kleur en verschillende type vakken

Moderne witte boekenkast met speelse indeling


Focus op horizontale delen en doorlopende lijnen voor de moderne  boekenkast

Een andere trend is de focus op de lijnen in de kast en dan vaker op de horizontale uitlijning. Uiteraard kan de verdeling weer speels zijn maar de focus ligt bij brede en dikkere horizontale dragers. Het effect is als het ware dat er slechts legplanken aan de muur zijn gemonteerd en dan eventueel in de vorm van een moderne boekenkast. Het idee is dat de nadruk minder op de kast zelf is maar meer op de dragers en daarop geplaatste boeken. Uiteraard kan het ook in combinatie met dichte deurtjes onderin zoals duidelijk te zien op de foto’s. Uiteraard nodigen wij u uit om dit alles te bekijken en te bespreken. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met www.oock.nl

Boekenwand met horizontale focus

Strakke boekenkast met dikkere legplanken

Boekenkasten op maatGeen opmerkingen:

Een reactie posten