donderdag 15 januari 2015

Keuken op maat - nostalgie, landelijk en klassiek

Keuken op maat

Keuken op maat laten maken? Hier een kort overzicht in 20 mooie foto’s van de door ons ( www.oock.nl )  gemaakte en ontworpen landelijke keukens. Noem het een overzicht van onze all time favorites. Ondanks alle trends blijft de meest tijdloze keuken de klassieke witte keuken. Een klassieke landelijke keuken kan ook altijd wat strakker worden ontworpen zonder zijn uitstraling te verliezen.

Deze keukens hebben altijd een huiselijke uitstraling met een warme sfeer en deze keukens zijn eigenlijk bijpassend bij alle stijlen. Vaak vallen moderne keukens  een beetje weg als zijnde een ingebouwde wand. Het uitgangspunt bij de klassieke keuken is dat je laat zien dat er een keuken staat en dat er in geleefd en gekookt wordt. De klassieke maatwerk keuken als basis en uitgangspunt van het hele huis.

Wat is er leuker dan voor het diner te borrelen in de woonkeuken en om daar te eindigen na een grandioze avond.

Elementen van de maatwerk keukens in landelijke stijl welke wij belangrijk vinden zijn de volgende:

Keuze van de panelen, hiermee stuur je de strakheid van de keuken.

Indeling van het keukeneiland, wel of niet spoelen of koken in het keukeneiland.

Type granieten keukenblad.Vaak zwart maar een blad in kleur geeft een verrassende uitstraling van de maatwerk landelijke keuken.

De vloer, een terrazzo vloer, castello tegels of gewoon hout, allemaal bijpassend maar steeds een net andere uitstraling.

Symmetrie van de keuken. De keuken hoeft niet altijd perfect symmetrisch, wij werken in de ontwerpen graag met focuspunten.

De vrijstaande oven: hier vinden we vaak Falcon of Boretti in de maatwerk keuken.

Handgeschilderd of gespoten, elke versie geeft een andere uitstraling. Spuit je keuken dan houdt je het wat strakker. Verf je de keuken dan creeer je wat meer warmte in de huis.

De schouw: een mooie landelijke schouw met houten profiel of juist een strakke MDF kap geschilderd in een muurverf.

Met al deze elementen kunnen wij de stijl bijstellen en uitbalanceren en tegenwicht geven aan andere elementen in huis. Een keuken op maat laten maken en ontwerpen is leuk!


Kom eens langs of mail ons om over UW keukenideeen te praten! www.oock.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten