dinsdag 20 maart 2018

Keuken op maat - modern in zwart design

Maatwerk keuken in zwart

In ijburg in Amstersdam heeft OOCK maatwerk deze prachtige moderne keuken op maat ontworpen. De uitdaging lag erin om zowel modern en strak te werken maar om vooral ook een natuurlijke uitstraling te krijgen. Dit is perfect gelukt. De fronten en deuren van de keuken op maat zijn in dikker eiken fineer uitgevoerd. De olie en speciale beits geven een donkerzwarte matte look waarin je nog net de houtnerf terugziet.




Dit huis in Amsterdam is erg licht. Dit betekent dat zwart in dit geval een goede keuze was. De gietvloer is lichtgrijs en geeft goed tegenlicht. Het keukenblad is van DEKTON ook helemaal in het zwart. Een uitdagende en spannende keuze. Het lichte eiken deel op het keukenblad was wel echt noodzakelijk om een brug te maken naar de natuurlijk materialen.



Een keuken op maat gaat niet alleen om de kleuren. De indeling hier was heel belangrijk. De opdrachtgever wilde zeker een keukeneiland. Dit is het centrale punt in huis waar de familie tijdens het koken en ontbijten samenkomt. Hier wordt ook gekookt. De afzuigkap is al voor in het proces uitgedacht. De plafondunit van WAVE is al in het bouwproces in de betonnen dakplaten voorgeboord. Dit was een lastig proces. De buizen lopen naar een buitenmotor om de afzuiging voldoende kracht te geven.



De kookplaat is een inductie kookplaat van ATAG. Deze is aangesloten op twee groepen door middel van een perilex aansluiting. ATAG is marktleider bij inductie kookplaten.

De overige apparatuur is ook van ATAG. Deze geven net weer een andere uitstraling dan BOSCH en SIEMENS.

Andere zaken om op te letten bij het ontwerpen van een maatwerk keuken als detail:

Glas voor de achterwand
Ledstrips
Prullenbak geintegreerd
Quooker
Vlakinbouw
Boekenkasten voor kookboeken
Espressomachine
Lades en ladesystemen met soft closing

De achterwand van de keuken op maat met het spoelgedeelte is interessant. De open delen zijn een soort nis. Hiervoor is het noodzakelijk dat de ruimte breed genoeg is anders sluit je de open ruimte als het ware op of af. Dan is het wel van belang om je kook en leefgedrag te analyseren en om ook de ergonomie in de gaten te houden. Aangezien de vaatwasser in principe naast de spoelbak wordt ontworpen zit je wel met bepaalde beperkingen in het ontwerp. Dit geldt vooral voor het plaatsen van bijvoorbeeld de koelkast in dit geval.



Bij deze specifieke keuken op maat was het wel van belang dat de keuken vanuit de hal en woonkamer van het ruime onder architectuur ontworpen huis zichtbaar was. Zelfs vanaf de overloop is de keuken volledig in het zicht. Dit betekent dat het platte aanzicht van eiland en achterwand visueel doorlopen in het zicht. Zoals te zien is ziet het er speels maar vooral design uit. Uiteraard dient de rest van het interieur dan mee te worden ontworpen zodat alles een geheel wordt qua uitstraling.

Een keuken op maat laten maken en ontwerpen. Bij OOCK maatwerk bent u aan het goede adres. We zijn transparant en hebben een persoonlijke benadering. Dit betekent dat we rustig alle mogelijkheden bekijken en uitzoeken. We hebben geen belemmeringen in maatvoering en indeling aangezien alles op maat wordt gemaakt en ontworpen. We houden rekening met uw lifestyle en levenskeuzes en passen onze ontwerpen hierop aan. Na een uitvoerige intake en analyse maken we 3D ontwerpen en visualisaties op hoog en zeer realistisch niveau. Dan gaat de maatwerk keuken pas leven. Daarna kunnen deze ontwerpen op ons advies of jullie feedback weer worden aangepast. Zo is het ontwerpen van uw pefecte droomkeuken een proces dat leeft.

In dit prachtige vrijstaand ontworpen huis in Ijburg Amsterdam hebben we in dezelfde stijl als de maatwerk keuken ook de boekenkasten, badkamerkasten op maat en kledingkasten ontworpen in zwart eiken zodat alles bij elkaar perfect past in het design.

Kom eens langs in Amsterdam of bezoek onze website of bel ons gewoon voor een vrijblijvend advies: we kunnen uiteraard ook op locatie afspreken.

www.oock.nl

020-7781111




Geen opmerkingen:

Een reactie posten