woensdag 11 maart 2015

Badkamerkasten en badkamers: Celebrities, Maatwerk en Design

Badkamers en badkamerkasten: Celebrities - Maatwerk & Design

Luxe badkamers op maat zijn een onmisbaar element in huis. Steeds meer ligt de focus op een geslaagd ontwerp waarin luxe, ontspanning, rust en reinheid samen komen.

Steeds vaker worden badkamers en badkamerkasten op maat ontworpen, ook door ons hier bij Oock Interior Design & Maatwerk Amsterdam, www.oock.nl

Wat zijn elementen die belangrijk zijn in de badkamer? 

Het begint altijd met een idee over de stijl, een goede inspiratie en de minimale wensen. Dan komen we al vrij snel op zeer bepalende keuzes uit.


Celebrities

Laten we ter inspiratie eens beginnen met kijken hoe de celebrities hun badkamer inrichten zodat we een idee krijgen over wat de modeverschijnselen en trends zijn zijn op badkamergebied. Op deze wijze kunnen we inspiratie opdoen en kijken wat de belangrijke elementen zijn die de stijl van maatwerk badkamer bepalen.

Dit is de badkamer van Angelina Jolie: 



Een originele badkamer ensuite waarin heel consequent wordt gewerkt met een houten outlook zodat er bijna een chalet achtige sauna sfeer wordt gecreeerd. De badkamerkast heeft lades en opbouw wastafels om een moderne draai te geven aan het ontwerp wat weer wordt versterkt door de grote spiegel en de spots. Dit geeft het geheel een ruimtelijke sfeer.



De badkamer van Jennifer Lopez


We zien weer dezelfde elementen terug: een tegelvloer, badkamerkast met corian blad, maar nu in moderne uitvoering met eiken fronten. Weer een losstaand designer bad en een glazen entree naar de douche. 

Mooi is hier de lichtinval door de toch klassiekere openslaande deuren. Alles in wit RAL9010 geschilderd om de stijl vast te houden.







De badkamer van Kate Hudson 


De badkamer van Kate heeft wel de klassieke badkamerkast met marmeren blad en het vrijstaande klassieke bad. We zien hier wel dat de hele look & feel anders wordt doordat er een houten verweerde vloer ligt gecombineerd met een type brocante kast en brocante spiegl. 

Er komt nu steeds meer een beach house uitstraling wat wordt versterkt door de zitbanken met kussens en het vloerkleed gecombineerd met de mooie lichtinval.








Dit is de badkamer van BeyoncĂ© 

Dit badkamer design laat direct zien dat het ook anders kan. Dit is echt een designer badkamer op maat. De focus van de interieur ontwerper ligt hier op designer sanitair van bijv.Villeroy & Boch en de speciale moderne tegels. 

Dit gecombineerd met mooie eiken maatwerk badkamerkasten tegen een marmer getegelde wand geeft een mooi contrast. 

Ook het toilet past perfect in de designer gedachte. Dit aangevuld met een simpele legplank in eiken geeft een stylistisch gevoel.














De badkamer van Renee Zellweger 

Renee Zellweger geeft een meer Franse look & feel aan de badkamer. Een brocante badkamerkast en dit blad en spiegel. Een los klassiek bad en de douche ouderwets met gordijnen. Verweerde houten vloer en metrotegel in de douche.

Laten we een onderscheid maken in vier hoofdgebieden in de maatwerk badkamer: allereerst de vloer, het sanitair, de wand en de maatwerk badkamerkasten.







Kristen Stewart 

Kristen Stewart heeft veel meer kleur in haar badkamer gebracht wat een Mexicaans achtig uiterlijk geeft aan het badkamerontwerp. 

Natuurlijke kleuren, spannende wastafel, kunst, een inbouwbad met verweerde tegels. Toch wel de glazen wand die onmisbaar is.









Dit is de badkamer van Michael Bay

Dit is de badkamer van Michael Bay. Dit is meer een hotel achtige badkamer. De focus ligt hier op de douche met glazen wanden en de mozaiek getegelde muren. 

De maatwerk badkamermeubels zijn in walnoot fineer met losse wastafels hierop aangebracht. Wel een mooie houten vloer.







De hoofdstijlen

In het kort kunnen we naar aanleiding van voorgaande foto’s de volgende hoofdstijlen onderscheiden. Uiteraard kunnen alle elementen variabel worden gebruikt.

- Klassiek Frans:

Dit zijn badkamers met getegelde vloeren, klassieke kasten met marmeren bladen en met metrotegels betegelde wanden tot halverwege. Vaak wordt hier een los klassiek bad in gezet. De douche is voorzien van glazen wanden of gordijnen en deze is ook vaak betegeld.

- Modern designer

Dit zijn badkamers met strakke vloeren, zoals gietvloeren of mooie grote tegels. Hierin komen hele strakke badkamerkasten in wit of bijv. eiken met daarop een designer wastafel en kraan. Losse elementen als baden en toilet zijn focuspunten in de maatwerk badkamer ontwerpen. De wanden kunnen bijvoorbeeld zijn betegeld met marmeren tegels of met mozaiektegels of kunnen juist strak worden afgewerkt in bijvoorbeeld betoncire. Vaak worden in de doucheruimte mozaiektegels aangebracht en is deze ruimte voorzien van glazen wanden en een designer douche en douchekop.

- Beach house of Brocante

Dit is een stijl waarbij de vloeren bestaan uit verweerde houten vloeren met een inbouw of los bad. De badkamerkast is vaak klassiek verweerd met een inbouwwasbak in een granieten of marmeren blad. Hier komt nog de losse doucheruimte bij. De spiegel boven de wastafel kan een brocante, antieke, klassieke spiegel zijn in variabele vorm.

Bij Oock Maatwerk: 


Bij OOCK hebben wij recent de volgende moderne en klassieke badkamers ontworpen en uitgevoerd in Amsterdam. 

Het eerste voorbeeld is een badkamer met klassieke elementen als een mooie maatwerk badkamerkast met marmeren blad en de muren betegeld marmeren tegels. 

De douche is met grote glazen panelen uitgevoerd. Het geheel geeft een prachtige warme uitstraling passend in een klassieke omgeving. Het interieurontwerp sluit perfect aan op de omgeving door de badkamer te integreren met de bestaande kamer ensuite.






















Moderne badkamerontwerpen op maat


De volgende voorbeelden zijn moderne badkamers met wanden afgewerkt in betonciree met strakkere elementen. De ene badkamer heeft een geintegreerde wasbak in betoncire terwijl bij de andere badkamer wordt gekozen voor een mooie natuurlijke eiken uitstraling met aparte wasbakken.







We hopen dat we ondertussen veel inspiratie hebben opgedaan. In het algemeen kunnen we de volgende hoofdelementen onderscheiden:

De vloer

Houten vloer, hierbij kunnen of verweerde planken worden gebruikt of net visgraatparket. Het nadeel met hout is dat dat niet goed reageert met vocht en water.
Tegels, grote moderne tegels van bijvoorbeel Mosa of juist Portugese mozaiek elementen van bijv. Castello.

Gietvloer

Hierbij is er een betonnen en strakke look en feel maar blijft er toch een warme natuurlijke sfeer bestaan in de ruimte.

De wand van de badkamer

De wand kan worden afgewerkt in Betoncirree of beton cire. Dit geeft een betonnen en wat verweerde look aan de wanden. Betoncire is waterafstotend en een prima materiaal voor de badkamerwand.

Vaak worden de wanden betegeld. Een klassiek effect geeft het tegelen tot halverwege. Hier kunnen metrotegels worden gebruikt of juist tegels met marmeren uitstraling. Grote strakke moderne tegels geven een moderne look en feel evenals mozaiek tegels.

De douchewand

De klassieke douchewand bestaat vaak uit metrotegels. Moderne wanden wederom met grote strakke tegels of mozaiek of zelfs betonciree. In beide stijlen worden vaak glazen wanden gebruikt of juist weer simpele gordijnen bij een brocante uitstraling.

Het ligbad

De keuze is hierbij uit losse klassieke of designer baden of uit ingebouwde ligbaden. Beide komen tot hun recht in zowel klassieke als moderne badkamers.

Het badkamermeubel en bad

Bepalend voor de uitstraling is het badkamermeubel wat vaak op maat wordt ontworpen. Klassieke kasten hebben deuren en lades met panelen en profileringen. In de klassieke uitvoering komt hier vaak een blad op in hout, graniet of marmer. De wastafels zijn vaak onderbouw en voorzien van klassieke kranen.

Bij de moderne variant zijn de fronten en deuren vaak in eiken of walnoot of de fronten zijn strak en dekkend gespoten in kleur. Het blad is mooi in hout of juist superstrak in betonciree, corian, Hi-Macs of dekton of juist composiet van silestone. Zelfs graniet past op een moderne badkamerkast. De wastafel kan uit hetzelfde materiaal worden geintegreerd of een losse wastafel komt op het meubel.

De wastafel

Dit is een bepalend onderdeel voor de stijl en uitstraling van de badkamer. Zoals beschreven kan de wasbak worden geintegreerd in het blad van Corian of Dekton. Losse wastafels kunnen van de designer merken worden gekozen zoals Villeroy & Boch of Porcelanosa. Onderbouw wastafels klassiek zijn mooi van Villeroy en Boch.

Sanitair

Andere elementen zijn bijvoorbeeld de kraan en de douche zelf. Kranen zijn klassiek mooi van Villeroy en Boch. Losse kranen of kranen uit de muur zijn bepalend voor de uitstraling van de badkamer. In de designer badkamers is de douche en de douchekop weer echt een focuspunt.

Spiegels

Met de spiegel kan de juiste nuance worden aangegeven maar ook een contrast met de stijl van de badkamer. Een brocante losse spiegel kan een gekke combinatie zijn in een moderne badkamer. Daarnaast kan een klassieke badkamer prima een strakke spiegelwand krijgen.

Denk ook goed na over de spots en de lampen in de badkamer.

Hetzelfde geldt voor het toilet: designer of juist weer klassiek.

Hierboven hebben we het eigenlijk alleen over de stijlelementen gehad. Wat na de keuze voor de stijl wat ons betreft het belangrijkste is zijn zaken als comfort en gemak. Let op het gemak en de praktische elementen. Badkamers zijn een bron van vocht, koop daarom materialen die hier goed tegenkunnen: bijv. blad op de badkamerkast van Dekton of composiet van Silestone, vloertegels of een gietvloer in plaats van duur hout. Let bij de douche en de kranen op gebruikersgemak en kwaliteit. 

We hopen dat we u een goed beeld van de elemeneten en stijl  hebben gegeven en dat we u de juiste inspiratie hebben gegeven bij het ontwerpen van de badkamer.  Kijk eens op onze website www.oock.nl of bel ons voor extra vragen. 

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige badkamers! Genoeg inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan. Wij hebben zeer mooie synthetische vloertegels gezien. Echter hebben wij geen ervaring met dit materiaal. Dus dat moeten wij nog even uitzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lang badkamer meubel. Wat zijn daar de afmetingen van?

    BeantwoordenVerwijderen